Rasid Abu Bakar

CALON N44 LARKIN

Rasid Abu Bakar sentiasa percaya bahawa pemimpin perlu rajin bekerja dan bersungguh-sungguh turun padang. Walaupun Rasid Abu Bakar tidak mempunyai pengalaman luas dalam dunia politik, Rasid Abu Bakar percaya bahawa perkara paling utama yang rakyat mahu adalah pemimpin yang bekerja untuk mereka.

BANTU SEBAGAI SUKARELAWAN

Tentang saya

Rasid Bekerja

Sejak menyertai MUDA Johor, Rasid Abu Bakar adalah Ketua Penerangan MUDA Johor. Rasid Abu Bakar sentiasa percaya bahawa pemimpin perlu rajin bekerja dan bersungguh-sungguh turun padang. Walaupun Rasid Abu Bakar tidak mempunyai pengalaman luas dalam dunia politik, Rasid Abu Bakar percaya bahawa perkara paling utama yang rakyat mahu adalah pemimpin yang bekerja untuk mereka.

Manifesto

kita sama-sama bina

Pencalonan Rasid sebagai calon dalam pilihan raya ini adalah selaras dengan usaha MUDA untuk menampilkan pimpinan yang muda, aktif di dalam politik khidmat serta sentiasa fokus dalam merangka dasar yang adil dan saksama untuk Johor

Rasid Abu Bakar dilahirkan dan dibesarkan di Johor Bahru. Anak kepada seorang peniaga restoran, Rasid Abu Bakar mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Nong Chik dan Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki. Rasid Abu Bakar telah memperoleh Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail. STPM adalah sijil pendidikan yang tertinggi dimiliki oleh Rasid Abu Bakar buat masa ini.

Rasid Abu Bakar membuat keputusan untuk terus menyertai alam pekerjaan dari usia yang sangat muda. Pengalamannya sangat luas dalam dunia pekerjaan. Rasid Abu Bakar mencari rezeki dengan menjadi tukang bancuh air, tukang masak, pelayan tetamu, menjaga kaunter dan peti wang tunai di kedai makan dan restoran serta bekerja di cafe. Pengalaman ini dikutip selama hampir lebih 10 tahun sejak Rasid Abu Bakar tamatkan pengajian STPM.

Kehidupan Rasid Abu Bakar di Larkin adalah bersama dengan golongan buruh dan pekerja. Selama lebih 10 tahun ini, Rasid Abu Bakar faham bahawa tugas seorang buruh ini besar dan renyah, tetapi pendapatan dan pulangannya terlalu kecil.

Kini, Rasid Abu Bakar bertugas di salah sebuah syarikat barangan sukan antarabangsa yang berpangkalan di Johor dan bertanggungjawab memastikan prestasi syarikat dan pengurusan pemasaran sentiasa berada pada tahap yang cemerlang.

Sama-sama Johor Bangkit

Johor Bangkit

Perubahan Johor di Tangan Kita

RM390.00

sudah terkumpul

Bantu Rasid

Undilah MUDA!

Sumbangan PRN Rasid

RM390 of RM100,000 raised
RM
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: RM20.00