Jalan TEGAK

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman - P146 Muar

Ayuh membantu

Marilah bangunkan Muo bersama-sama untuk masa depan yang lebih segar

Sukarelawan 🙂

Tentang saya

Mahu terus berkhidmat untuk masa depan keluarga Muo

Syed Saddiq bin Syed Abdul Rahman merupakan bekas Ahli Parlimen (MP) di Muar sejak Mei 2018. Beliau juga merupakan bekas Menteri Belia dan Sukan dalam dari Julai 2018 sehinggalah Februari 2020.

Beliau merupakan ahli pengasas Malaysia United Democratic Alliance (MUDA) dan berkhidmat sebagai presiden pertama MUDA sejak penubuhannya pada September 2020.

Manifesto

Pada usia 25 tahun, Syed Saddiq telah dipilih untuk berkhidmat di Muar, Johor selepas memenangi Pilihan Raya Umum ke 14 pada tahun 2018. Beliau juga telah menjawat jawatan sebagai Menteri Belia dan Sukan dari Julai 2018 sehingga Februari 2020.Syed Saddiq adalah lulusan graduan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian) di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Felo Akademik di Temple University di bawah Dialogue Institute on the Art of Dialoguing & Religious Pluralism.

Kini, beliau sedang melanjutkan pelajaran di bawah Lee Kuan Yew Senior Fellowship in Public Service (SFPS) di Lee Kuan Yew School of Public Policy (LKYSPP).

Syed Saddiq sedang dalam misi untuk membina semula negara dengan tenaga orang muda. Pada September 2020, beliau bersama kumpulan pemimpin orang muda telah mengasaskan Parti MUDA sebagai sebuah parti politik yang menawarkan suara dan politik baharu untuk negara.

Deklarasi Aset Syed Saddiq

Kongsi Apa Anda Mahu untuk Muo

Syed Saddiq di Media Sosial & Kempen

Kempen Mutalib Uthman

Bantu Syed Saddiq untuk PRU ke-15

Jalan Tegak untuk Muo

Sukarelawan 🙂

Sama menyumbang

Usaha dan kerja keras pemimpin hari ini adalah untuk masa depan yang selesa, aman dan saksama untuk anak-anak muda kita.

MUDA | 2022